Wisc-V-boken.

 
Skjermbilde+2020-09-22+kl.+20.19.02.jpg

349,.

Bestill boken

Den første wisc-testen ble publisert i 1931 og siden 1940-tallet har den, vært den mest brukte evnetesten for alle som jobber med utredning av barn og ungdom. Wisc-V ble lansert på norsk i 2017, og revideringen av Wisc-IV til Wisc-V, representerer noen av de største endringene vi har sett av Wechslerskalaene noensinne.

For det første finnes den nå i I-Pad-versjon, i tillegg til at strukturen og retningslinjer for tolkning og validering av profiler er endret. I WIsc-V FSIQ beregnes med syv deltester, altså tre færre enn i Wisc-IV. Du kan også beregne alternative evnemål, NVI og GEI for å skille ulike mellom ulike typer av vansker. Wisc-V inneholder også nye mål på arbeidsminne, krystallisert intelligens, visuell prosessering og basal prosessering, mengderesonnering og flytende intelligens.

“Hva er skåren?” er en bok som inneholder alt du trenger å vite om bruk administrering, tolkning med rapportering av testresultatene. Du får en omfattende beskrivelse av hva de enkelte deltestene, indeksene og IQ- skårene måler. Vi forklarer hvordan testen er bygget opp og hva de ulike skårene kan si om den vi har testet. Tolkningsprosessen er beskrevet steg for steg, slik at leseren kan bruke boken som en tolkningsmanual. Når testskårene er tolket, skal de tilbakemeldes, og under dette tema viser vi to ulike s strategier formidling av resultater. Alle tema er forklart med eksempler Ellers finner du en kort beskrivelse av i RTI , innføring i test-konstruksjon og en oversikt over evnetestingens historie, m.m.

Du bestiller boken ved å sende mail til post@psychol.net.

Innholdsfortegnelse 

 Innledning: Å måle egenskaper

Kapittel 1:  Testing i 3000 år17 Endringer i syn på tolkning27 CHC-teorien28 

Kapittel 2: Hva er intelligens?31 

Kapittel 3: Om W ISC-V52 

Kapittel 4: Forklaringsnivåer 68 

Kapittel 5: Psykometri 74 

Kapittel 6: Tolkning98 

Kapittel 7: Tolkning steg for steg 126 Tolkningsrapport132 

Kapittel 8: Tilbakemelding138  

Forrige
Forrige

Hva er intelligens?

Neste
Neste

Psykometriske tester.