Psykometri. Wisc. Wais. MMPI-2.

Les mer om testene du kan kan ta her.

Velkommen til psykometribloggen.

Her finner du lesestoff om temaene psykologisk testing, testteori, samt beskrivelser av tester som Wisc-V, Wais-IV, Neo-Pi-3, MMPI-2 m.m.

Dersom du selv vurderer å bli testet eller ønsker å teste barna dine, finner du mer informasjon på tjenestesiden for evne- og personlighetstester.

Du kan også sende en melding via kontaktskjema, så får du svar innen kort tid.

Dag Øyvind Engen Nilsen Dag Øyvind Engen Nilsen

Psykometri.

For at testen skal gi nyttig informasjon, må vi først normere den. Dette innebærer at vi samler inn data fra en normgruppe og analyserer data for å finne ut hva som er gjennomsnitt, og hva som er høye og lave skårer. Målet med normeringen er for det første å sjekke om testen holder mål og for det andre å gi oss noen å sammenligne klienten med.

Les mer
Dag Øyvind Engen Nilsen Dag Øyvind Engen Nilsen

Å måle egenskaper.

IQ-testen er den best dokumenterte metode for kartlegging av psykologisk fungering. Hvis du skal ansette noen til en jobb, vurdere læringspotensial eller si noe om en persons generelle fungering, finnes…

Les mer
Dag Øyvind Engen Nilsen Dag Øyvind Engen Nilsen

Evnekartlegging og forklaring-snivå.

Å innføre nye forklarings-nivåer er tilsynelatende nyttig fordi det gir en dypere forståelse av et problem. Dette forutsetter imidlertid at forklaringen befinner seg på et dypere forklarings-nivå enn symptom-nivået.

Les mer

Wisc-V-boken.

“Hva er skåren?” inneholder alt du trenger å vite om bruk administrering, tolkning med rapportering av testresultatene.

Les mer

Psykometriske tester.

Hvis vi ikke er nøye med å undersøke hvilke betingelser skårene gir god validitet, er det stor sjanse for at vi gir testen mer tillit…

Les mer