Kan psykopater bli deprimerte?

Psykoapter blir ikke deprimerte fordi de mangler et indre liv.


Psykopater blir ikke deprimerte på den måten at de opplever meningsløshet, blir trist eller energi-løs. Psykopater har så store begrensninger i sitt følelsesliv, at de er nærmest usårbare for depressive plager. Grunnen er at de mangler introverte følelser.

De introverte følelsene er f.eks. skyld, tristhet og angst. Disse følelsene tar oss bort fra nuet, og får oss til å reflektere over hvor vi står i vårt eget liv, hvor vi er på vei og ikke minst hvor meningsfullt vi opplever at livet er.

Mangler selvrefleksjon.

Psykopaten er nærmest ute av stand til selvrefleksjon. De lever i nuet og er styrt av av de impulsene som dukker opp der og da. Hvis ting ikke går deres vei, blir de ikke redde eller triste. Deres eneste reaksjon på motgang er aggresjon.

Styrt av øyeblikket, har de lite drømmer om fremtiden, og det koster dem ingenting å forlate jobb, familie eller venner hvis det dukker opp en annen mulighet.

Det kan de gjøre fordi de ikke knytter følelsesmessige bånd til noe annet menneske. Heller ikke til personer i sin egen familie. Dermed er de fritatt for vemodet folk opplever når de f.eks. må slutte på jobben, blir skilt eller går fra en livsfase til en annen.

Spiller deprimerte.

Mange som har støtt på psykopater sier ofte at de egentlig var deprimerte. Det kan skyldes at psykopaten er en mester i manipulasjon, og går ikke av veien for å påberope seg en depresjon, hvis det tjener dem selv.

Psykopater er eksperter på å trigge samvittigheten din, og et av tricksene er å innta en offer-posisjon. De har det alltid verre enn deg, og derfor må du ta ekstra hensyn.

Psykopater eksperter på å spille sårbare, noe som kan gi deg uventet motstand når du velger å bryte ut. Selv din egen familie kan komme til å bebreide deg fordi DU svikter.

Psykopater kan fremstå deprimert, men bak masken er de alltid den samme. De eksperter på å spille sårbare, noe som kan gi deg uventet motstand når du velger å bryte ut. Selv din egen familie kan komme til å bebreide deg fordi du forlater en så hyggelig person.


Når du ikke er tilstrekkelig hensynsfull, får du høre det. Da kommer samvittigheten din og lammer alle dine egne behov. Du må dempe deg, så ikke psykopaten får det ennå verre.

Psykopater kan også oppleves deprimert fordi de mangler et indre liv, og dette kan føre til at parforholdet til en psykopat blir tomt og dystert.

Mangler et indre liv.

Et annet fenomen som er særlig vanlig i parforholdet med psykopaten, er at partneren blir deprimert. Psykopaten mangler indre liv, er svært grunn og dermed også en person det er trist å omgås.

Den tristheten du selv opplever når du er sammen med et eksemplar, kan lett få deg til å tro at også psykopaten må være trist, så dystert og tomt som livene deres er blitt.

Dessverre er det bare du som er deprimert. Den dystre fremtoningen psykopaten har når dere to er alene, skyldes at det ikke er noe å hente på å være blid og imøtekommende. Med en gang det dukker opp en mulighet, endrer humøret seg. Det er som om psykopaten går inn i en dvaletilstand, mår vedkommende ikke er i opptatt av å vinne innpass. Denne tilstanden kan også minne om en depresjon.

Dvaletilstand

Dvaletilstanden som psykopater går inn i, har imidlertid ingenting med en depresjon å gjøre. Den skyldes igjen mangelen på indre liv og indre motivasjon. Psykopater får energi gjennom å jakte på noen de kan utnytte, manipulere og tyrannisere.

I perioder hvor de ikke har noe å jakte på, kan de fremstå som fullstendig fraværende og interesseløse.

Hvis du gjør den tabben at du forsøker å muntre dem opp med vennlighet, blir det bare verre. Den gode samtalen gir dem ingenting, og fører bare til at du blir latterliggjort og avvist. Jo hardere du prøver, desto sterkere blir avvisningen psykopaten møter deg med.

Rovdyret våkner.

Hvis du skal vekke psykopaten fra denne dvaletilstanden, bør du heller prøve å holde avstand, for da våkner rovdyret. Psykopater er en menneskelige predatorer, hvis de ser at næringskilden deres er i ferd med å gli unna, holder de deg tilbake med alle midler.

Du har bare en ting å gjøre. Du må snu ryggen til psykopaten, og aldri se deg tilbake.

 

Trenger du noen å snakke med?

Står du fast i en vanskelig der du føler deg forvirret og ikke forstår hvem du har med å gjøre? Send gjerne en melding, så får du svar innen kort tid.

Forrige
Forrige

Den mørke triade.

Neste
Neste

Hvem er narsissisten? Syv tips til hvordan du kan komme deg unna en vampyr.