[Tjenester]………..[Blogg]

 

Psykolog Oslo [Dag Øyvind Engen-Nilsen Psykologisk rådgivning.]

Hjelp til deg som mistrives med livet ditt, eller med forholdet til dine nærmeste.

Psykolog Dag Øyvind Engen Nilsen har drevet privat psykolog-praksis siden 1999. Holder til i Oslo Sentrum (på Grünerløkka).

Privat psykolog i Oslo sentrum. Møter enkeltpersoner, par og familier for terapi, rådgivning og pårørende-samtaler. Jeg jobber særlig med personlighetsforstyrrelser som, psykopati og narsissisme. Hjelper også deg som står fast i en vanskelig situasjon eller lever tett med en manipulerende person. Samtaler fysisk og på nett.

Psykolog og forfatter Dag Øyvind Engen Nilsen

Psykolog og forfatter Dag Øyvind Engen Nilsen

 

Psykolog Oslo

Paulus Plass 1a, 0554

Telefon
47 934 17 625

 

Destruktive relasjoner

Å være utsatt for kontrollerende og manipulerende atferd, er svært negativt for den psykiske helsen. Heldigvis kommer du tilbake til deg selv, når du får avstand til manipulatoren. Les mer om destruktive relasjoner.

 Arbeids-områder.

De pasientgruppene jeg jobber mest med, er mennesker som:

 
Rundt 1900 foregikk psykoterapi og behandling av psykiske lidelser slik som på bildet. Behandlingen ble kalt psykoanalyse.

Rundt 1900 foregikk psykoterapi og behandling av psykiske lidelser slik som på bildet. Behandlingen ble kalt psykoanalyse. Pasientene lå på en divan, mens de assosierte fritt. Psykologen eller psykiateren lyttet mye og sa lite. I dag er de fleste psykologer langt mer aktive, selv om den opprinnelige metoden fortsatt praktiseres av noen få. Moderne psykoterapi har også større fokus på her-og-nå, mens den klassiske psykoanalysen søkte etter lidelsens årsak i pasientens barndom.

 

Hvordan bestille time hos psykolog? [Psykolog Oslo]

For å bestille psykolog-time sender du epost til dag@psychol.net eller ringe/sms til 93417625 eller bruke kontaktskjema. Du trenger ikke henvisning fra lege.

PS! Du kan bestille time på video eller fysisk.

 

Timene hos psykolog Dag Øyvind Engen Nilsen varer 60 minutter. Første time er 90 minutter. Samme pris for samtaler fysisk og på nett.

 

Pris for samtaleterapi.

60 minutter: 1540,-

Prisen gjelder uavhengig av tidspunkt.

 
De senere årene, og særlig etter covid-epidemien tilbyr de fleste psykologer samtaler både på kontoret og på nett.

De senere årene, og særlig etter covid-epidemien tilbyr de fleste psykologer samtaler både på kontoret og på nett. Hva som er best, er et spørsmål om personlig preferanse. Forskningen viser at effekten av terapi på nett er like god som ved fysiske møter.

 

Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Noe du lurer på eller ønsker å fortelle? Trenger du hjelp til å sortere tanker og følelser? Fyll inn skjema til høyre og send en melding. Du får svar i løpet av dagen.

Er du usikker på om terapi er noe for deg? Ta en titt her så får du et lite innblikk i hva som er de vanligste henvendelsene. Du får også tips om hvordan du kan forberede deg til første time, hvis du har behov for det.

Om å gå i terapi. Depresjon er viktigste årsakt til sykefravær i verden [PSYCHOL.net]

Depresjon.

Depresjon er en av de vanligste psykologiske plagene, og er først på listen over årsaker til sykefravær. Depresjon kjennetegnes av en følelse av meningsløshet, manglende livslyst. Mangel på nærhet og destruktive relasjoner noen av hovedårsakene. Les mer…

 

Her er noen av spørsmålene du får svar på nedenfor.

  • Hvordan får jeg psykolog henvisning?

  • Hvordan få psykolog time?

  • Forskjellen på offentlig psykolog privat psykolog?

  • Er det lange ventelister hos psykolog i bergen?

  • Psykolog pris pr time og for behandlingsløp.

  • Hva er en psykolog?

  • Er psykolog på nett like effektivt som fysisk møte?

  • Hva koster psykolog utdanning?

  • Hvor mye koster det å gå til psykolog?

  • Er det gratis å gå til psykolog?

  • Når bør man gå til psykolog?

  • Hvordan begynne å gå til psykolog?

Når bør man bestille time hos psykologen?

Står du i en livskrise eller en situasjon der du ikke kommer deg videre? Har du vedvarende følelsesmessige plager som angst eller depresjon. I slike situasjoner er det nyttig å søke hjelp hos psykolog.

 
Står du i en livskrise eller en situasjon der du ikke kommer deg videre? Har du vedvarende følelsesmessige plager som angst eller depresjon. I slike situasjoner er det nyttig å søke hjelp hos psykolog.[Psykolog Dag Øyvind Engen Nilsen]

Går du med følelsesmessige konflikter som ikke går bort, har du en god grunn til å oppsøke psykolog. Vegrer du fordi du ikke vet hva problemet er? Det gjør ikke noe, psykologen hjelper deg på vei.

 

Vedvarende vonde følelser.

Lidelser som angst og depresjon er følelser som vedvarer uten at det er noe ytre årsak. Altså at man er urolig/redd uten å vite hva årsaken er og at man er nedstemt/flat uten at noe ser ut til å være galt.

Irritabilitet og sinne er andre følelser som kan sitte i uten at man opplever noen klar ytre årsak.

Slike vedvarende følelser kan f.eks. skyldes at man bærer på vonde opplevelser, at man blir krenket uten at man kan stå opp for seg selv eller at man er utslitt.

 

Følelsesmessige konflikter.

Det finnes mange grunner til å søke hjelp hos psykologer. Noen ønsker å lette sitt hjerte og fortelle noe de ikke vil dele med noen andre.

Psykologiske eller følelsesmessige plager som går utover livskvaliteten er en god grunn til å bestille time hos psykolog psykolog. Typisk eksempel er indre konflikter mellom egne behov og ytre krav som er så stor at den den går utover din psykiske helse og reduserer livskvaliteten din.

Har du personer i familie eller i ditt øvrige nettverk, som har endret seg eller som ikke har det bra, kan det også være nyttig å drøfte situasjonen med en psykolog.

I praksis kan vi si at hvis du har vurdert å ta kontakt med psykolog, så er det grunn god nok til å bestille time.

Har du personer i familie eller i ditt øvrige nettverk, som har endret seg eller som ikke har det bra, kan det også være nyttig å drøfte situasjonen med en psykolog.

Mange psykiske vansker skylder problemer med nære relasjoner. Enkelte psykologer vil hevde at nesten alle problemer har sitt utspring i relasjonen til andre mennesker.

 

Relasjons-problemer.

En stor andel av henvendelsene psykologer får, er knyttet til relasjonene rundt en. Pasienten klarer ikke å stå opp for seg selv, føler seg utnyttet, ikke tatt på alvor, krenket, mobbet etc. Noen psykologer vil hevde at de fleste psykiske lidelser er knyttet til relasjonene rundt en.

Det moderne livet gjør oss tilgjengelige 24/7, og mange er på høygir mesteparten av dagen. Det kan være vanskelig å finne pusterom uten å måtte sette grenser overfor venner og kjente.

En annen konsekvens av de mange mulighetene vi har, er at vi forflytter oss mer og mer, og vi kommer stadig inn i sammenhenger der vi ikke vet noe om dem vi treffer. Da blir vi mer utsatt for destruktive relasjoner, noen som er ute etter å tappe deg for energi og ressurser.

 

Det moderne livet har mange utfordringer. Ikke minst stress. Beste medisin mot stress er gode relasjoner og behagelige omgivelser.

 

Stress og stressmestring.

Stress fører lett til følelsesmessig kaos og sammenhengen mellom årsaker og reaksjoner kan da bli uklare. En annen vanlig årsak er ubehagelige tanker, feks tvangstanker, negative tanker om fremtiden, negativt selvbilde etc. En psykolog kan hjelpe deg med å utrede situasjonen og komme med råd om hvordan du kan få tilbake energien.

 

Selvfølelsen er under press i det moderne samfunnet. Ekstremt fokus på selvrealisering og vellykkethet, fører til mer ensomhet og misnøye. I tillegg har sosiale media gjort oss mer synlige enn noen sinne. Det har ført til at Selvhjelpsindustrien blomstrer.

 
 

Destruktive atferdsmønstre.

Har du en tendens til gjenta destruktive mønstre, havne i situasjoner der du svikter deg selv eller bli utsatt for manipulerende og destruktiv atferd? Slike mønstre er knyttet til de vi erfaringer vi har med våre nære relasjoner.

 

Ofte tiltrekkes vi personer som minner om noen vi kjenner. Egenskaper vi er vant med, men som ikke alltid er bra for oss. Eller noen som er lik oss selv, og som spiller ut de samme kampene hver dag. Om igjen og om igjen. Gjentagende og destruktive mønstre skjuler ofte indre  konflikter. Noen ganger må vi løse disse før vi kommer oss videre.

Destruktive parforhold.

Hva er den beste [psykologiske] metoden for behandling av psykiske lidelser?

Lurer du på hvilken terapimetode som er best? Så langt har forskningen vist at det er små effektforskjeller mellom de ulike metodene. Terapeutens egenskaper er viktigere enn metoden. Les mer…

 Hva er psykologi?

Psykologi er vitenskapen om menneskets tanker, følelser og atferd. Psykologien er imidlertid ikke eneste fagfelt som studerer disse emnene. Biologi, medisin og evolusjonsteori, er disipliner som også beskjeftiger seg med tanker, følelser og atferd.

F.eks. kan en biolog undersøke hvordan språk er mulig, en nevrokirurg har kunnskap om hvordan skader i bestemte deler av hjernen kan forårsake endringer i en persons atferd og følelsesliv, mens evolusjonsteoretikeren spør hvorfor mennesket i motsetning til andre levende vesener har utviklet sin avanserte hjerne.

Det som skiller psykologer fra andre faggrupper, er at psykologen er opptatt av de subjektive sidene ved tanker, følelser og atferd. Alle mennesker har tanker og følelser, men for å vite hvorfor noen tenker og føler som de gjør, så må vi vite noe om personen. En persons opplevelser er alltid knyttet til situasjonen man er i og har vært i. Vi sier derfor at mennesket er et historisk vesen.

 
Psykologi handler om det subjektive. [Psykolog Dag Øyvind Engen Nilsen.]

Psykologi handler om hvordan vi mennesker opplever oss selv og våre omgivelser.

 

Mening og opplevelse. Kry This Video Spesialist

Vår historie former oss, og tillegger våre opplevelser mening med bakgrunn i våre tidligere opplevelser. Psykologen studerer mennesket i lys av at det er et meningsskapende vesen.

Teoretisk psykologi. Kry his Video Spesialist

Man kan studere psykologi som teoretisk vitenskap, der målet er å forklare og forstå. Daniel Kahneman vant nobelprisen i økonomi for sine studier av hvordan våre valg påvirkes av måten alternativene presenteres på. Vi vil heller ha glasset når det er halvfullt, enn når det er halvtomt, selv om glasset i begge tilfeller inneholder like mye vann. Kahneman er forfatteren av “Tenke fort og langsomt” der han har popularisert forskningen sin. Boken kan anbefales!

Anvendt psykologi Psykologer Psykologen time hos psykolog

Anvendt psykologi er den delen av faget som jobber med endring. Her finner vi den kliniske psykologien. En klinisk psykolog jobber med psykisk helse og behandling av psykiske lidelser. Den kliniske psykologien startet med Sigmund Freud, konstruerte en teori om sammenhengen mellom det ubevisste følelsesliv og nevrosene.

Forsvarsmekanismene, altså de strategiene vi bruker for å beskytte selvbildet vårt ble lansert av Freud. De mest kjente er kanskje fortrengning (vi glemmer det som gjør vondt) projeksjon (vi kjenner oss selv på andre). Det er mange som har vært kritiske til Freuds teorier, men det er få som benekter at vi har forsvarsmekanismer som slår inn når vi vil skjule våre motiver.

Kliniske psykologer behandler psykiske lidelser. [Psykolog Dag Øyvind Engen Nilsen]

Kliniske psykologer behandler psykiske lidelser.

Klinisk psykologi

Når du bestiller time hos psykolog, og kommer til behandling møter du en klinisk psykolog. Det finnes mange grener innenfor den kliniske psykologien, og det har vært mange diskusjoner og meninger om hva som er årsak til psykiske lidelser og hvordan de kan behandles.

Det finnes derfor mange former for psykoterapi, noen sier like mange som der finnes kliniske psykologer, men det er tre hovedtradisjoner som har inspirert til de fleste metodene som anvendes i dag. Disse er:

Psykoanalytisk og psyko-dynamisk terapi: Sigmund Freud startet psykoanalysen, og fra hans teorier har det sprunget ut titalls terapiretninger. De fleste retninger som er inspirert av denne tradisjonen kaller seg psyko-dynamiske psykoterapier. Psykodynamisk psykoterapi fokuserer på menneskers følelser og den typisk behandling går ut på å hjelpe pasienten med å frigjøre seg fra emosjonelle sperrer.

Atferdsterapi: Atferdsterapi kan minne om hundedressur, og er opptatt av hvordan atferd formes gjennom straff og belønning. Atferdsterapi har sitt utgangspunkt i den teoretiske retningen behaviorisme. Amerikaneren B.F. Skinner var grunnlegger av denne tradisjonen, og så på seg selv som en av Freuds hovedmotstandere. Atferdsterapi brukes særlig ved fobibehandling.

Kognitiv terapi: Kognitiv psykologi er studiet av tenkning, sansning, persepsjon, læring og alle prosesser som foregår når vi bruker hodet. Den amerikanske psykologen Aron Beck tok utgangspunkt i denne disiplinen da han utviklet kognitiv terapi, som går ut på at psykologen jobber med pasientens tolkning av egne tanker og opplevelser. F.eks. vil noen ha en tendens til å tenke negativt om seg selv, hver gang de mislykkes med noe. Psykoterapien går ut på å hjelpe pasienten med å revurdere disse negative forestillingene.

Hva arbeider psykologer med?

En psykoterapeut, altså en som driver psykologisk behandling hjelper enkeltpersoner, par eller grupper med følelsesmessige utfordringer. Du kan lese mer om hva et følelsesmessig problem er her.

Hvilken utdanning har psykologer?

Det finnes mange typer psykologer. Noen typiske eksempler er Kliniske psykologer (Bl.a. Behandling og utredning av psykiske lidelser), Organisasjons-psykologer (Bl.a. Rekruttering, Team-bygging, Konfliktløsning) og Nevro-psykologer (Testing og kartlegging av funksjonstap som følge av medfødt eller ervervede skader).

Alle psykologer som er utdannet i Norge, har samme grunnutdanning. Den er på seks år og dekker alle de viktigste områdene innenfor faget. Deretter kan man videreutdanne seg innenfor en bestemt spesialitet. I f.eks. England og USA har psykologutdanninger der spesialiseringen kommer under grunnutdanningen.

Spesialist i klinisk psykologi.

Etter universitetet kan man spesialisere seg innen f.eks. klinisk psykologi. Norge har mange psykologer som er utdannet i utlandet. Kliniske psykologer som har tatt utdanningen i et annet land, må gjennom en påbygging for å tilpasse kompetansen til norske forhold.

Hvordan går en frem for å få behandling av psykiske lidelser?

Hvis du ønsker å gå til psykolog med driftstilskudd eller avtale med det offentlige trenger du henvisning fra fastlege. For privat psykolog, kan man som regel ta direkte kontakt.

Hva er de vanligste henvendelsene om psykiske plager?


Det finnes like mange typer henvendelser som det finnes klienter. Noen problemer går likevel igjen. Etter en titt på noen av henvendelsene vi hadde fått i løpet av de siste par årene, landet vi noen typiske henvendelser. De er beskrevet i listen under.


De “vanligste” henvendelsene: 


Kommer ikke videre. Står fast i en vanskelig situasjon. Lever i en destruktiv relasjon. Synes alt er et ork, føler ingenting. Sortere tankene. Bearbeide følelsene. Finne noen verktøy. Grubler mye over valg. Sier alltid ja. Grubler hele tiden. Er alltid irritabel. Sier aldri nei. Er han bra for meg? Er hun bra for meg? Nysgjerrig på personlighetstester. Hvordan ville jeg gjort det på en iq-test. Klarer ikke å slappe av. Alltid urolig. Alltid redd. Bekymret for barna. Noen som hører på min stemme og ikke sin egen. Snakke ut.




Er du sammen med en narsissist? 7 tips til hvordan du kan takle energityven.

Hva skal man si til psykologen?

Det er ikke alltid så lett å forklare hva man sliter med, og i alle fall ikke overfor en fremmed. Dermed er det mange som lurer på om de egentlig kan gå til psykolog, om problemene deres er “ordentlige” problemer. Hva skal man si første gang man møter hos psykologen? Egentlig behøver du ikke å tenke på det, for noe av det vi kan er å hjelpe deg og stille spørsmål som leder oss frem til det som er relevant. Du kan komme som du er.

 
Sigmund Freud psykoanalysens opphavsmann. [Psykolog Dag Øyvind Engen Nilsen]

"Undertrykte følelser dør aldri. De begraves levende, og kommer tilbake på et senere tidspunkt, i en styggere form." Sigmund Freud

 
 

Hvordan finner jeg ut om jeg har psykiske problemer?


La oss si at du går med en vond følelse, feks skyldfølelse. Eller at du gråter hele tiden. Eller bærer på mye sinne, uten at du vet hvorfor. La oss se hvordan vi kan gå frem for å beskrive et følelsesmessig problem.


Hvilken følelse er det som hindrer deg eller som gjør hverdagen tyngre?

Bruk litt tid på å kjenne etter. Kanskje det er en følelse du ikke kan sette ord på, men en følelse du kjenner den igjen. Det er helt greit. Du har nå identifisert en viktig del av problemet.


Tenk på en situasjon der denne følelsen dukket opp. Du skal prøve å finne en situasjon som du husker godt der du kan beskrive hvem som var til stede og hva som skjedde.


Når dukket følelsen opp, og hva gjorde den med deg? 


På hvilken måte er denne følelsen til hinder i livet ditt?

La spørsmålet surre og gå noen dager…

 

Får man alltid en psykiatrisk diagnose?


Opplevelsen du har av plagene er viktigere enn diagnosen. 
I samtaleterapi er opplevelser er viktigere enn diagnoser, enten det er du som har en diagnose eller noen i dine nærmeste omgivelser, og vi har som regel lite fokus på diagnoser under samtalene. 
…og din historie som gjelder


Psykiatriske diagnoser er nyttige som kommunikasjon mellom fagpersoner, men hjelper lite når man skal komme seg videre fra en vanskelig situasjon. Da er det din historie som teller.

Hvilken psykologisk metode er best?


En terapeutisk metode gir gode rammer for arbeidet, men metoden er ingen kur. Kuren ligger i samarbeidet mellom terapeut og klient. 
Samarbeidet mellom deg og terapeuten. 
Det finnes mange behandlingsmetoder og mange diagnoser, men det er ikke metoden eller diagnosen som hjelper deg. Det viktigste er din opplevelse av samtalen. Jeg stiller spørsmål som hjelper oss med å klargjøre problemet. Du forteller din historie i ditt tempo og på dine premisser.

 

Personlighetsforstyrrelser

 
 
 

Hvem er den typiske klienten?

En stor andel av henvendelsene er knyttet til relasjonene rundt en. Man klarer ikke å si nei, man føler seg utnyttet, ikke tatt på alvor, krenket, mobbet etc. Det moderne livet gjør oss tilgjengelige 24/7, og mange er på høygir mesteparten av dagen.

Det kan være vanskelig å finne pusterom uten å måtte sette grenser overfor venner og kjente.

Hvorfor er det noen som alltid faller for feil person?

En annen konsekvens av de mange mulighetene vi har, er at vi forflytter oss mer og mer, og vi kommer stadig inn i sammenhenger der vi ikke vet noe om dem vi treffer. Da blir vi mer utsatt for destruktive relasjoner, noen som er ute etter å tappe deg for energi og ressurser.

 
 

Finnes psykolog med gratis tilbud?

Det kan være dyrt å gå til psykolog, og dessverre er det ikke alle som har råd til å betale for behandling av egen lomme. Det finnes imidlertid alternativer.

Offentlige poliklinikker koster ikke noe, men i dag er terskelen høy for å komme til, og ventetiden er lang, ofte opp mot et halvt år. Samtalene er ofte begrenset til å utrede og sette diagnose.

Det andre alternativet er psykologer med driftstilskudd. Disse har noe høyere fleksibilitet enn de offentlige poliklinikkene, men har som regel lang ventetid.

For å få time hos et av de offentlige tilbudene, tar du kontakt med fastlegen, som så henviser deg videre.

 
 

Ulike typer psykologer.

  • Kliniske psykologer: Kliniske psykologer spesialiserer seg på behandling og utredning av psykiske og følelsesmessige lidelser. De jobber ofte spesifikt med enkelte aldersgrupper eller diagnoser, som f.eks. depresjons, spiseforstyrrelser, angst, tvang, personlighetsforstyrrelser, rus etc.

  • Pedagogiske psykologer: Pedagogisk psykologi fokuserer på læring og læringspotensial. De jobber vanligvis i utdanningsinstitusjoner som srådgivere eller som utredere av elever med lærevanske.

  • Nevropsykologer: Nevropsykologer jobber i skjæringspunktet mellom nevrologi og psykologi. De er med å vurdere hvordan skader og sentralnervøse forandringer kan påvirke pasientens psykiske helse. Nevropsykologer er også involvert i forsikringssaker der de bistår med å evaluere om f.eks. en arbeidssituasjon kan ha gitt skader som påvirker en persons psykologiske fungering.

  • Sosialpsykologer: Sosialpsykologer spesialiserer seg på alt relatert til vårt sosiale miljø. Deres kompetanseområde spenner fra mellommenneskelige relasjoner til temaer som kultur, fordommer eller mellommenneskelig interaksjon.

  • Organisasjonspsykologer: Organisasjonspsykologer jobber med bedrifter og organisasjoner. Typiske områder er rekruttering og personalutvelgelse, opplæring og lederutvikling, teambygging, konflikløsning etc.

  • Rettspsykologer: Rettspsykologer deltar i rettssaker, der de utreder spørsmål kyttet til skyld og tilregnelighet. De diagnostiserer også med tanke på å vurdere gjentakelsesfare. Feltet er svært omdiskutert, noe vi ble vitne til under Behring-Breivik-saken.

  • Idrettspsykologer: Idrettspsykologer jobber med å få frem det fulle potensialet til en utøver eller et lag. Ofte knyttet til stress, psykologiske sperrer og ikke minst å prestere under press. Willi Railo var en nors idrettspsykolog som ble berømt på 70-80-tallet, da han blant annet jobbet med den norske skiskytteren Eirik Kvalforss.

  • Sexologer: Sexologer er psykologer (eller leger) som spesialiserer seg på å diagnostisere og behandle alt som er relatert til intime forhold. De hjelper mennesker som f.eks. strever med lyst, ereksjon, orgasme m.m.

  • Coacher: Coacher jobber med prestasjoner og hjelper mennesker å nå sine mål. Coachen tilpasser seg klientens individuelle behov, og fungerer som en rådgiver på veien.

[utløpsdato session type, utløpsdato persistent type, expiry session type, analytics hold oversikt, session type html, session type pixel, persistent type html, stores the user, the user video, time hos psykolog, the, speare, norske, type, image, brukeren, utløpsdato, to, volvat, kry, store, hold, expiry, session, this, html, session type, user, visitor, of, husk, video, used, spesialist, on, våre psykologer, helse, mer, on the, våre, bruker, the visitor, hjelpe, kr, psykiske, les, les mer, jobber, analytics, se, hjelp, hos, viktig, mental, utdanning, terapi, mental helse, psykisk, må, bestill time, snakke]

 
 
Strever du med rus eller avhengighet?

Avhengighet og Rusmisbruk.

Strever du med kontrollere inntak av alkohol, medikamenter eller andre former for avhengighet?

Allos er en ideell organisasjon som følger stiftelsesloven. Vi har etablert et behandlingssenter for avhengighets- og psykiatribehandling på Betania Sparbu. Der er vi godkjent av Helfo for fritt behandlingsvalg. Vi tilbyr døgnbehandling med tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB), avrusing og behandling for rus og psykiatriske lidelser (ROP).